top of page

Pozvánka na FOR BOAT a volné vstupenky

Od 9. do 11. března se na výstavišti v pražských Letňanech opět uskuteční specializovaná výstava lodí FOR BOAT. Celé výstaviště letos obsadí veletrhy FOR BOAT, FOR CARAVAN a FOR TRAVEL. Čeká na vás šest hal plných, lodí, karavanů i tipů na dovolenou.

Druhý ročník výstavy FOR BOAT naváže na svůj loňský úspěch a ve třech halách představí všechny zásadní značky, které jsou k dostání na českém trhu. K vidění tak bude vše od vodních skútrů přes plachetnice, motorové čluny až po dvanáctimetrovou jachtu. Ke koupi bude oblečení i doplňky pro vodní sporty.

To vše doplní víkendový cestovatelský festival Kolem světa, na kterém si budete moci poslechnout zážitky zkušených cestovatelů a mořeplavců například Josefa Dvorského z jeho plaveb s plachetnicí LA GRACE nebo Tomáše Kůdely z plavby na Azorské ostrovy. Z dalších jachtařských přednášek, které se na veletrhu budou konat bych vyzdvihla témata Na co si dát pozor při koupi staré ocelové jachty, které přednese Oldřich Straka, nebo Nebezpečná situace „muž přes palubu“, jak se jí vyhnout, jak se při ní zachovat, o čemž bude hovořit Kateřina Staňková (Křelinová). V sobotu od 13 hodin proběhne také návštěvnická konference ve spolupráci s Asociací charterových agentur České republiky o kapitánských průkazech a o pojištění při pronájmu lodí. Všichni registrovaní účastníci konference z řad návštěvníků budou zařazeni do slosování o čtyřhodinovou cvičnou plavbu na motorové lodi na Vltavě zakončenou ověřením praktických znalostí požadovaných SPS.

Na výstavě se bude stejně jako vloni prezentovat také český jachting. V hale 6 bude letos nově napuštěn velký bazén a na něm poplují dětské plachetnice Optimist a RS Tera, juniorské windsurfy BIC Techno 293 a paddleboardy. Všichni příchozí si tak mohou zmíněná plavidla vyzkoušet.

K zajímavostem bude patřit vodní skútr z 80. let minulého století, na kterém jezdil i James Bond. Nebude chybět ani bazar lodí a karavanů.

Odbornými partnery výstavy jsou stejně jako vloni Asociace lodního průmyslu a Český svaz jachtingu, mezi mediální partnery patří i časopis YACHT.

Volné vstupenky mohou všichni členové Českého svazu jachtingu i jejich přátelé získat na:

Po zaregistrování obdržíte bezplatný voucher pro vstup na veletrh.

  • Google+ Long Shadow
  • Facebook Long Shadow
  • LinkedIn Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
bottom of page